Friday, 30 August 2013

Merdeka !!! yeaahh !

MERDEKA !! MERDEKA !! MERDEKA !!

Pertama sekali, Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 56-tahun kepada semua rakyat Malaysia.. :)

Alhamdulillah..56 tahun kita dapat hidup bebas di bumi Malaysia ni. *syukur.. :')



Entry saya ni, tak de lah nak cerita pasal kemerdekaan negara ke apa.. *biarlah orang lain buat entry pasal perang2 tu kan..huhu

TAPII ... ade cerita di sebalik bulan "merdeka" nii..hehehe..

Kenapa ?? * ha dah kenapa ??

Sobab ehhh ~~ *dah ternogori ha..heheehe :D

Pertama (1/8/2004) . Hari lahir adik bongsu sayaaa :) *along cayaaang bibii..muahh !

Kedua (14/8/2009) . Sweet surprise oleh tunang sayaa masa zaman baru2 bercintoo ..hehe. *candle light dinner yang kelakar, meja makan roboh ! HAHAHAA

Ketiga (zaman sekolah 2003-2007) . komfem bergadoh zaman sekolah duluu hahahahaa.. sebab, ada sorang kawan zaman sekolah ni (epul nama dia) nama bapak dia Abdul Rahman Mardeka . asal nampak dia je, mesti otometik dengan semangat patriotik akan ku laungkan "merdeka ! merdeka ! merdeka !" hahahahaa.. jahat sungguh saya ! :D *mintak maaf pak cik ~ mintak maaf epul ~ hahahahaaha

Itu je cerita sayaa..hehehee. jumpa lagi ! daa ~~ ;D

* tunggu saat "merdeka" dengan bakal suamii..in sha Allah.. heheeheheee (gelak gatal).. :P

Sakit itu Nikmat

Sakit ???

Macam-macam jenis penyakit ada kat dunia ni..
*nak list satu2 nanti sampai esok pun x habiss kan..huhu.

Kita di uji oleh Dia, sebab Dia sayang kita... *syukur alhamdulillah.. :'(

MUNGKIN . Dia rindu kita ? Dia nk kita "telifon" Dia, sebab kita ter-lupa Dia.. 
*jangan time sakit atau di landa musibah je ingat Dia ye ! >.<

MUNGKIN . Dia nak hadiah kan something yang baik-baik untuk kita ? 
*setiap dugaan / kesakitan / musibah tu kan pasti ada hikmah di sebalik nya.. THINK POSITIVE ! :)

MUNGKIN MUNGKIN MUNGKIN . dan MUNGKIN . bape banyak mungkin daaaaa >.<

Kita sebagai hamba nya, bila di uji harus lah KUAT dan TABAH tempuhi nya yaa..

In Sha Allah, besar ganjaran yang menantii.. :)

*mood : menahan nafsu makan . doktor x kasi makan yang merapu2 ..HUHUHUUU ~~ T_T

***p/s : pada yang x faham word melayu "mungkin" tu apa ? mungkin = maybe .