Friday, 21 June 2013

Kencing Busuk !

Hai Blogger ! =)

haha tajuk entry kali ni agak kasar kan ? *mood rase nak makan orang ! haha. :P

sebab saya tak suke sangat pada manusia "kencing busuk" nih !

opss. bukan air kencing yaa hehehe. mereka yang MENIPU .

Menipu tu kan DOSA . *isk isk iskk... x takot dosa betul kan orang yang suke menipu tu kan .



tak pe, Sabar tu kan separuh dari iman.. =)

think positive, mane tahu orang yg menipu tu ada alasan mereka tersendiri. kan. selidik duluu punca sebenar ya .

tak baik marah2 selalu kan blogger ? nanti muke cepat kedut2. hehe

SO, kite senyum =D



Marah tanpa kawalan itu adalah sifat yang x baik.. mari kita tangani kemarahan tu same-same hehehee..


Semasa baru nak marah seseorang tu cuba sedaya upaya untuk berhenti sekejap,diam dan berfikir apakah dengan kemarahan ini berbaloi ataupon membawa masalah yang lebih besar...mesti susah ni tapi cubalah.

Buat cara gila sikit.Cuba korang bayangkan korang tu adalah orang yang korang nak marah apa perasaan dia setimpal tak apa yang korang nak buat ni degan kesalahan dia.

Banyaklah berstighfar dan kalau boleh pergi berwuduk.

Tips cara Islam pula bila rasa marah datang kalau berdiri cuba duduk,kalau tak boleh juga berbaring,kalau berapi jugak korang tidur ja bangun nanti gerenti reda punya.Marah ni bukan lama pon tapi tengok kepada kesalahan seseorang tu lah.

teknik pernafasan yang betul dapat menghilangkan marah. bila nak marah tu tarik nafas dan turun nafas,kalau tak hilang jugak korang joging ja terus sehat jugak badan tu hehee



* Last sekali tanya diri korang. Macam best je... ni soalan-soalanya :

     * Kenapa aku nak marah dia ni?

     * Kalau aku marah,macam mana kesan dekat hubungan kami nanti?

     * Berat sangatkah salah dia tu?


Hope kita sama2 berubah hehhee.. .Ingatlah Allah tak suka orang yang suka marah-marah ni. rirex aje .

Daaa ~ jumpe lagi ! *meggi saya sudah kembang sebab leka tulis blog nih haha.


1 comment:

  1. hahahaaa....
    ingatkan pasal kencing (goreng pisang)..
    rupanya pasal menipu...

    If nak hilangkan marah p jogging bagus untuk kesihatan dan boleh slim..
    if tido nanti makin bambam plak..
    heheheheee

    ReplyDelete