Saturday, 7 September 2013

imSomnia ke ??

Malam makin jauh tinggal kan manusia yg sedang lena di buai mimpi.. 

tapi aku ? jari-jemari masih ligat menari2 atas keyboard ni . hmmm. *ade penyakit x leyh tido ke aku ni ??

kenapa ??

mengapa jadi begini .. ahh terasa nak larii jauuh dari semua ni . *terdgr2 lagu zizan & kaka -bawa aku pergi .

tidak perluu sakit kan organ hati ni lagii.

:(

p/s : jika x boleh tido, berwudhu dan solatlah..nescaya dpt tido lepas tuu..




Friday, 30 August 2013

Merdeka !!! yeaahh !

MERDEKA !! MERDEKA !! MERDEKA !!

Pertama sekali, Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 56-tahun kepada semua rakyat Malaysia.. :)

Alhamdulillah..56 tahun kita dapat hidup bebas di bumi Malaysia ni. *syukur.. :')



Entry saya ni, tak de lah nak cerita pasal kemerdekaan negara ke apa.. *biarlah orang lain buat entry pasal perang2 tu kan..huhu

TAPII ... ade cerita di sebalik bulan "merdeka" nii..hehehe..

Kenapa ?? * ha dah kenapa ??

Sobab ehhh ~~ *dah ternogori ha..heheehe :D

Pertama (1/8/2004) . Hari lahir adik bongsu sayaaa :) *along cayaaang bibii..muahh !

Kedua (14/8/2009) . Sweet surprise oleh tunang sayaa masa zaman baru2 bercintoo ..hehe. *candle light dinner yang kelakar, meja makan roboh ! HAHAHAA

Ketiga (zaman sekolah 2003-2007) . komfem bergadoh zaman sekolah duluu hahahahaa.. sebab, ada sorang kawan zaman sekolah ni (epul nama dia) nama bapak dia Abdul Rahman Mardeka . asal nampak dia je, mesti otometik dengan semangat patriotik akan ku laungkan "merdeka ! merdeka ! merdeka !" hahahahaa.. jahat sungguh saya ! :D *mintak maaf pak cik ~ mintak maaf epul ~ hahahahaaha

Itu je cerita sayaa..hehehee. jumpa lagi ! daa ~~ ;D

* tunggu saat "merdeka" dengan bakal suamii..in sha Allah.. heheeheheee (gelak gatal).. :P

Sakit itu Nikmat

Sakit ???

Macam-macam jenis penyakit ada kat dunia ni..
*nak list satu2 nanti sampai esok pun x habiss kan..huhu.

Kita di uji oleh Dia, sebab Dia sayang kita... *syukur alhamdulillah.. :'(

MUNGKIN . Dia rindu kita ? Dia nk kita "telifon" Dia, sebab kita ter-lupa Dia.. 
*jangan time sakit atau di landa musibah je ingat Dia ye ! >.<

MUNGKIN . Dia nak hadiah kan something yang baik-baik untuk kita ? 
*setiap dugaan / kesakitan / musibah tu kan pasti ada hikmah di sebalik nya.. THINK POSITIVE ! :)

MUNGKIN MUNGKIN MUNGKIN . dan MUNGKIN . bape banyak mungkin daaaaa >.<

Kita sebagai hamba nya, bila di uji harus lah KUAT dan TABAH tempuhi nya yaa..

In Sha Allah, besar ganjaran yang menantii.. :)

*mood : menahan nafsu makan . doktor x kasi makan yang merapu2 ..HUHUHUUU ~~ T_T

***p/s : pada yang x faham word melayu "mungkin" tu apa ? mungkin = maybe .

Friday, 21 June 2013

Kencing Busuk !

Hai Blogger ! =)

haha tajuk entry kali ni agak kasar kan ? *mood rase nak makan orang ! haha. :P

sebab saya tak suke sangat pada manusia "kencing busuk" nih !

opss. bukan air kencing yaa hehehe. mereka yang MENIPU .

Menipu tu kan DOSA . *isk isk iskk... x takot dosa betul kan orang yang suke menipu tu kan .



tak pe, Sabar tu kan separuh dari iman.. =)

think positive, mane tahu orang yg menipu tu ada alasan mereka tersendiri. kan. selidik duluu punca sebenar ya .

tak baik marah2 selalu kan blogger ? nanti muke cepat kedut2. hehe

SO, kite senyum =D



Marah tanpa kawalan itu adalah sifat yang x baik.. mari kita tangani kemarahan tu same-same hehehee..


Semasa baru nak marah seseorang tu cuba sedaya upaya untuk berhenti sekejap,diam dan berfikir apakah dengan kemarahan ini berbaloi ataupon membawa masalah yang lebih besar...mesti susah ni tapi cubalah.

Buat cara gila sikit.Cuba korang bayangkan korang tu adalah orang yang korang nak marah apa perasaan dia setimpal tak apa yang korang nak buat ni degan kesalahan dia.

Banyaklah berstighfar dan kalau boleh pergi berwuduk.

Tips cara Islam pula bila rasa marah datang kalau berdiri cuba duduk,kalau tak boleh juga berbaring,kalau berapi jugak korang tidur ja bangun nanti gerenti reda punya.Marah ni bukan lama pon tapi tengok kepada kesalahan seseorang tu lah.

teknik pernafasan yang betul dapat menghilangkan marah. bila nak marah tu tarik nafas dan turun nafas,kalau tak hilang jugak korang joging ja terus sehat jugak badan tu hehee



* Last sekali tanya diri korang. Macam best je... ni soalan-soalanya :

     * Kenapa aku nak marah dia ni?

     * Kalau aku marah,macam mana kesan dekat hubungan kami nanti?

     * Berat sangatkah salah dia tu?


Hope kita sama2 berubah hehhee.. .Ingatlah Allah tak suka orang yang suka marah-marah ni. rirex aje .

Daaa ~ jumpe lagi ! *meggi saya sudah kembang sebab leka tulis blog nih haha.


Wednesday, 19 June 2013

Bakal Pengantin ! haha

Hai korang semua =)

Saya ade happy news nak kongsi kan, guess what ?? 
>.<

Saya-dah-jadi-
tunangan-si-dia la ! HAHA .




Di sini saya kongsikan bersama hantaran-hantaran pihak perempuan yang direka khas oleh Ayah saya sendiri. hehe *cyg ayah! 

Bagi yang berminat untuk tempahan, boleh lah hubungi saya di FB atau twitt2 ya . hehee *sempat lagi promote.hehe



Alhamdulillah, rombongan pihak lelaki selamat sampai dan majlis pun berjalan dengan lancar.. legaaa~ 



semoga perjalanan kami untuk bergelar "husband & wife" di permudahkan. amin.... 

*korang doakan taw ! 


Daa ~~ jumpa lagi ! =)

Lumrah hidup kan ?

*Lumrah Hidup* Kan ?

PMR je pun. Bukan SPM,
SPM je pun. Bukan U lagi, 
U je pun. Bukan kerja lagi, 
Kerja je pun. Belum kahwin lagi, 
Kahwin je pun. Tak mampus lg .

# ubah la care pemikiran kitee ye . yg penting kita da buat yg terbaik dlm hidup kitaa.